Info sesija o FRANŠIZINGU, 26.5. u Nišu

U okviru Programa Kuće klastera za ekonomski razvoj Južne Srbije
TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE
u pripremi je "Biznis Klaster Klub", jednočasovno poslovno druženje u Kući klastera u Nišu o temi
KAKO VODITI SOPSTVENI POSAO KORISTEĆI FRANŠIZU?

Ako razmisljate da započnete posao ili unapredite postojeći posao franšizom, ovo je odlična prilika da učite od najboljih, predavač Prof. Dr Tamara Milenkovic-Kerkovic, moderator Docent Dr Danka Milojkovic

Subota 26.maj od 12.00-13.00h u Kući Klastera, G.M.Lešjanina 52 Niš.

Ulaz besplatan. Broj mesta ograničen, prioritet imaju članice Kuće klastera. Prijave u toku na 0655207121, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili u inbox-u.

DOBRO DOŠLI DA ZAJEDNO GRADIMO PREDUZETNIČKO DRUSTVO NA NAŠEM JUGU ZEMLJE

Rezime posete DK Pomoravskom okrugu Opštini Paraćin, 27.4.2018

TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE danas u PARAĆINU. 26 Danaca posetilo je Opstinu Paraćin, kompanije Čokolend i Class Comerc i uzivalo u lepotama i tradicionalnom srpskom ručku u prelepoj Grzi.
Kuća klastere je Dance pozdravila rečima dobrodoslice i zahvalila se na velikoj donatorskoj pomoci, transferu znanja i prijateljstvu koje traje u diolomatiji 101 godinu a datira i iz perioda I Svetskog rata kada je dr med. MELGARD, Danac plemickog porekla, veliki humanista, izgradio i razvio bolnicu u Kuršumliji.
Bila je ovo prva velika poseta Danaca jugu zemlje. Dobro dosli dragi Skandinavski prijatelji da zajedno razvijamo Balkan i doprinosimo miru u srcu Evrope.

Hvala Nacelnici Uprave za poljoprivredu i LER gdji Slavka Jovanović, Nacelnici KLER i dijaspore gdjici Ireni i gdji Dragani. Hvala Predsedniku Opstine gdinu Saši, Niškom studentu elektronike, na ambijentu za susrete i razvoj saradnje DK-RS.

Saradnja DK-RS, POSETA PARAĆINU, 27.4.2018

PUT SAZNANJA O MOGUĆNOSTIMA SARADNJE DK-RS U PARAĆINU

Poseta Danske poslovne zajednice Opštini Paraćin i izvozno orjentisanim kompanijama u okviru programa KUĆE KLASTER “TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE”

Na predlog partnera iz Danske, Kuća klastera je organizovala posetu 26 Danaca predstavnika Danske poslovne zajednice Opštini Paraćin i privrednicima sa područja opštine u cilju unapređenju prijateljstva i umrežavanju Srbije sa Danskom i ostvarenju misije programa “TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE” koja podstiče preduzetničko zapošljavanju, internacionalizaciju poslovanja južnosrpskih firmi i stvaranje zadovoljnih ljudi na jugu Srbije i u regionu.

Predsednik Opštine Paraćin gospodin Saša Paunović primiće goste iz Danske nakon čega će gosti posetiti kompanije Class Comerc doo i ČOKOLEND doo i izletište Grzu.

UPOZNAVANJEM I POVERENJEM DO USPEŠNE SARADNJE!

Internacionalizacija juga Srbije - dolazak Ambasade Indije u Niš i Svrljig

Sutra Danska u Paraćinu, a u drugoj nedelji juna Indija u Nišavskom okrugu ♥️ domacini okruglih stolova o saradnji Indije i Južne Srbije u Nisu NIŠAVSKI UPRAVNI OKRUG gospodja Dragana Sotirovski načelnica i u Svrljigu Opstina Svrljig Jelena Trifunovic, predsednica Opstine.

POZIVAM KOMPANIJE, KLASTERE I INSTITUCIJE zainteresovane za saradnju sa INDIJOM 

ESCA "BRONZE LABEL" ZA GRADjEVINSKI KLASTER DUNDJER – JUŽNA SRBIJA – NIŠ

Gradjevinski klaster Dundjer iz Niša, članica Kuće klastera "Serbian ClusNet" i "BBS ClusNet", dobio je prestizno evropsko priznanje za klastersku izuzetnost BRONZE LABEL od Evropskog sekretarijata za analizu klastera ESCA za ukupno postignute rezultate u svom desetogodisnjem radu. Nagrada se dodeljuje za izuzetnost u menadzmentu i razvoju ideje klasterizma.

Obzirom da je klaster jos 2009. godine, metodom bencmarkinga evropske klasterske opservatorije, bio ocenjen indeksom specijalizacije od 8,7 jasno je da je ova nagrada samo potvrda da je klaster uspeo da sve ove godine odrzi visoki kvalitet i da postane medjunarodno prepoznatljiv.

Ovo je treca, ali do sada najznacajnija, nagrada koju je klaster Dundjer dobio.

Prva je bila za najbolju tehnolosku inovaciju u zemlji 2010. godine dodeljena od Ministarstva za nauku i tehnologiju.

Druga je bila 2011. za koriscenje ICT, dodeljena od Ministarstva za telekomunikacije.

Sertifikat je primila Biljana Avramovic, generalni manager klastera.

ČESTITAMO!!!