OPŠTINA MEROŠINA U TRCI ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE, 18.4.2018.

U skladu sa potrebom Opštine Merošina, a po preporuci Načelnice Nišavskog upravnog okruga Dragane Sotirovski, Tim Kuće klastera je inicirao današnji sastanak sa ciljem uspostavljanja javno privatnog dijaloga između Opštine Merošina i privrednika i investitora koji posluju na području Merošine.

Sastanku su prisustvovale kompanije iz drvne i hemijske industrije, poljoprivrede i prerade hrane: Zadruga Merošinska višnja (osnovana 2011.godine uz podršku Danskog programa LEDIB), Ergomade, Milsa, Exxol, Zora, pelet Lan Suguo.

Privrednici su konstatovali je da je ovo prvi put u poslednjih 5 godina da Opština organizuje susret sa privrednicima koji posluju na terirotiji Opštine i da namera Opštine da smanji administrativne prepreke i ubrza procedure i time olakša poslovanje privrednika, doprinosi izgradnji poverenja između lokalne samouprave i privrede, a time i mogućnost bržeg razvoja Opštine.

Predlozi Kuće klastera da se uspostavi lokalni razvojni fond Merošine, Klub privrednika Merošine i održavaju mesečni klubski susreti radi rešavanja problema i podsticanja razvoja i lepšeg života u Merošini i uvede program đačkog preduzetništva radi njihovog efikasnijeg upošljavanja, naišli su na odobravanje prisutnih.

Opština radi na rešavanju problema snabdevanja vodom industrijske zone, a izazove u vezi papirologije i snabdevanja struje i odvođenja komunalnog otpada je rukovodstvo Opštine uspešno rešilo od nove godine tako da nije bilo primedbi od strane privrednika.

Zaključeno je da na narednom sastanku krajem maja meseca budu pozvani ponovo svi privrednici, kao i predstavnici institucija NSZ i da svečano klubsko druženje privrednika otvori gospođa Sotirovski čijom zaslugom je realizovan prvi sastanak medijacije javnog i privatnog sektora na području Opštine Merošina.

Rukovodstvo Opštine Merošina je izrazilo veliku zahvalnost gospodinu Carsten Lund, direktoru LEDIB programa i predsedniku Skupštine Kuće klastera za sve što je za ovu Opštinu učinio u periodu 2007.-2012. i ukazalo da bez obzira na to da su sada u Opštini novi ljudi, menadžment, svi se sećaju njegovog velikog prijateljstva i podrške razvojnim projektima Opštine.

Nakon sastanka Tim Kuće klastera je posetio Zadrugu Merošinska višnja uočivši elemente za saradnju i mogućnost povezivanja zadruge sa Danskim investitorima radi zajedničkih ulaganja, razvoja proizvodnje i dizajna proizvoda ekskluzivne "sušene višnje". Trenutno zadruga ugovara izvoz u Francusku. Ostavrila je oznaku geografskog porekla i radi na dobijanju sertifikata organskih proizvoda.

POBEDNICI Takmičenja u đačkim preduzetničkim idejama na MEĐUNARODNOM SAJMU OBRAZOVANJA u Nišu, 17.4.2018.

Učenici-preduzetnici POBEDNICI Takmičenja đačkih preduzetničkih ideja martovskih Radionica o đačkom preduzetništvu u organizaciji Trening centra za preduzetnistvo i klastere Kuće klastera u Nišu, uz podrške mecene FAKULTETA za ekonomiju, finansije i administraciju FEFA Beograd, svečano predstavljeni na SAJMU OBRAZOVANJA u Nisu u organizaciji gdje Katarina Stankovic.
Program podržali Carsten Lund, dir. Danskog LEDIB programa i predsednik Skupštine Kuće klastera, mentori učeničkih kompanija Ana Ivic VeljkovicTamara Lazic, gdin Miljan Milenkovic dir.Pozorista Lutaka i odbornik GO Medijana.

PONOSNI NA NAŠU JUŽNOSRPSKU PREDUZETNIČKU MLADOST!!!

Ekskluzivno predavanje o PREDUZETNIŠTVU iz perspektive Danske za mlade preduzetnike održaće mr Carsten Lund u petak 20.04.od 19.30h u Kući klastera, G.M.Lesjanina 52. Ulaz je slobodan, zbog ogranicenog broja mesta potvrditi dolazak na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Prioritet imaju članice Kuće klastera.
Jezik radionice engleski.

Ekskluzivne RADIONICE O PREDUZETNIŠTVU I START UP U DANSKOJ, Leskovac i Niš, april 2018.

RKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE KUĆE KLASTERA SE UBRZAVA ♥️

Ekskluzivne RADIONICE o PREDUZETNISTVU I START-UP u Danskoj u izviđenju mr Carsten Lund, direktor Danskog LEDIB Programa i predsednik Skupštine Kuće klastera, održaće se u Leskovcu u četvrtak 19.4.od 12h u Trening centru za preduzetnistvo i klastere Kuće klastera u Leskovcu, VSPS i u petak 20.4.od 20h u Trening centru za preduzetnistvo i klastere Kuće klastera u Nišu, G.M.LESJANINA 52.

Ulaz je slobodan.
Prioritet imaju članovi Kuće klastera.
Učešće prijaviti na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  
Jezik radionica engleski.


XI Medjunarodni sajam obrazovanja u Nisu i trening program o djackom preduzetnistvu

Na 11. MEĐUNARODNOM SAJMU OBRAZOVANJA "MOJA - KARIJERA- MOJ IZBOR", u utorak 17.4. u 11h u Domu vojske u Nišu, biće predstavljeni učesnici i pobednici Takmičenja đačkih preduzetničkih ideja održanog nakon Radionica o đačkom preduzetništvu za učenike završnih razreda Gim.Bora Stankovic i ETS Nikola Tesla, u organizaciji Trening centra za preduzetništvo i klastere KUĆE KLASTERA, uz podršku FEFA FAKULTETA ZA EKONOMIJU, FINANSIJE I ADMINISTRACIJU.

TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE SE NASTAVLJA!!!

VIDIMO SE NA SAJMU!!

www.sajamobrazovanjanis.com

DANI PIROTA U NIŠU, 15.4.2017

Uspešni DANI PIROTA U NIŠU 15.4.2018. u Domu vojske, u organizaciji UDRUŽENJA PIROSI, u koordinaciji Zlatković Zorana, člana Skupstine Kuće klastera.
Predsednik Skupstine Kuće klastera gospodin Carsten Lund i moja malenkost u poseti izložbi domaćih proizvoda i rukotvorina Pirotskog okruga.
Učesnici izložbe pozvani da promovišu svoje proizvode preko e-platforme Kuće klastera i doprinesu internacionalizaciji svog poslovanja.