DANI PIROTA U NIŠU, 15.4.2017

Uspešni DANI PIROTA U NIŠU 15.4.2018. u Domu vojske, u organizaciji UDRUŽENJA PIROSI, u koordinaciji Zlatković Zorana, člana Skupstine Kuće klastera.
Predsednik Skupstine Kuće klastera gospodin Carsten Lund i moja malenkost u poseti izložbi domaćih proizvoda i rukotvorina Pirotskog okruga.
Učesnici izložbe pozvani da promovišu svoje proizvode preko e-platforme Kuće klastera i doprinesu internacionalizaciji svog poslovanja.

TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE SE NASTAVLJA

There are no translations available.

IZRADA POSLOVNIH PLANOVA I INVESTICIONIH PROGRAMA za konkurisanje kod Nacionalne sluzbe za zaposljavanje, Fonda za razvoja, RAS, IPARD, ENECA i drugih fondova za razvoj preduzetništva.

PRIPREMA PROJEKTNIH PREDLOGA za udruženja, MSP, institucije radi pristupa EU INTERREG IPA CBC programima i drugim EU i domacim fondovima.

VAŠ PROJEKTNI CENTAR KUĆE KLASTERA, ul. G.M.Lesjanina 52, Niš, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Članovi Kuće klastera ostvaruju popust do 50% od tržišne vrednosti konsalting usluge.

Korisnici knjigovodstvenih usluga Kuće klastera ostvaruju popust od 50% na godisnju članarinu u Kući klastera.

Registracija Preduzetnicke radnje besplatna, a za mlade do 25 god.starosti i žene osnivače radnji i besplatno knjigovodstvo prva tri meseca.

TAKMIČENJE ZA NAJBOLJU ĐAČKU PREDUZETNIČKU IDEJU


U okviru Programa za socio-ekonomski razvoj Južne Srbije „TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG“ realizovan je set od 6 radionica o đačkom preduzetništvu u martu 2018.godine u Trening centru za preduzetništvo i klastere Kuće klastera, uz podršku MECENE radionica FAKULTETA ZA EKONOMIJU, FINANSIJE I ADMINISTRACIJU FEFA iz Beograda,


Radionicu je pohađalo 17 učenika završnih razreda srednjih škola sa područja Grada Niša: Gimnazija Bora Stanković i ETŠ Nikola Tesla. Vodeći predavač bila je dr Danka Milojković, međunarodni trener i mentor u oblasti preduzetničkog razvoja i klastera. Mentoring program u trajanju od 3 časa po učeniku obaljen je uz podršku privrednika i nastavnika preduzetničkih sekcija.


Rezultat programa preduzetničkog razvoja učenika je uočavanje poslovne ideje i njena razrada po metodologiji pripreme poslovnog plana, u skladu sa metodologijom preduzetničkog i start up razvoja dansko-srpske Kuće klastera.


Učenici su napravili timove i u timskom duhu pristupili razradi svoje poslovne ideje. 8 timova takmičiće se na finalnoj prezentaciji u sredu 11.aprila 2018.godine od 19.30h u prostorijama Galerije u sedištu Kuće klastera, ul. Generala Milojka Lešjanina 52. Komisija za ocenu poslovnih ideja sastojaće se od predstavnika javnog, obrazovnoh i poslovnog sektora. Pored glasanja komisije, glasaće i publika, učenici, njihovi roditelji, prijatelji i poslovni ljudi koji će se odazvati ozivu Kuće klastera da prisustvuju finalnoj prezentaciji i u formi MECENE podrže dalje održavanje ovog programa podsticanja preduzetničkog razmišljanja mladih.


Učešće je moguće prijaviti na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , prednost imaju članovi Kuće klastera.


Dodela nagrade i sertifikata učenicima biće realizovana u Kući klastera, u sredu 11.4. 2018.godine nakon takmičenja. Sertifikate će uručiti Načelnica Upravnog okruga gospođa Dragana Sotirovski, a nagradu na najbolju poslovnu ideju Direktorka Instituta za karijeru FEFA Fakulteta Docent dr Branka Drašković. Nagrada je poklon Kuće klastera projektu omladinskog preduzetništva.

file icon pdf Poziv i program Takmicenja djackih preduzetnickih ideja_11.4. Kuca klastera Nis.pdf


Klaster poljomehanizacije Osijek dobitnik prestizne nagrade JI Evrope

Hrvatski klaster poljomehanizacije iz Osjeka je visšegodisnji član Balkansko Crnomorske Mreže klastera Kuće klastera BBS ClusNet, a menadžer klastera gospodin Željko Erkapić član Savetodavnog borda Kuće klastera od prošle godine. Ponosni smo na priznanje kojim je naš član nagrađen za izvanredna zalaganja na polju klasterskog pristupa socio ekonomskom razvoju u regionu JIE.

Klaster poljomehanizacije Osijek dobitnik prestizne nagrade JI Evrope