Kuća klastera POZIVA VELIKE KOMPANIJE

Kuća klastera POZIVA VELIKE KOMPANIJE da sredstva za društvenu odgovornost ulože u program TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli


Program za socio-ekonomski razvoj Južne Srbije TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE je pokrenut na Okruglom stolu Srpskog dana klastera organizovanog u partnerstvu DK Ambasade u Beogradu i Niske Kuće klastera u Nisu u maju 2017. Program se zasniva na znanju, profesionalnom radu i entuzijazmu Kuće klastera i partnera i predstavlja nefinansijsku podršku ekonomskom razvoju južne Srbije kroz podršku unapredjenju preduzetnickih kapaciteta stanovnika Južne Srbije i podsticanje poslovnog povezivanja i promocije juga Srbije u regionu i na globalu.

U okviru ovog programa uradjene su brojne aktivnosti, volonterski od Kuce klastera i partnera: Srpski dan klastera, izradjena Deklaracija o Politici razvoja klastera u Srbiji, uveden program besplatnog osnivanja radnji i tromesecnog knjigovodstva za mlade i zene, redonirana oprema i namestaj za Trening centar za omladinsko preduzetnistvo l klastere VSPS u Leskovcu od strane Kuće klastera, organizovan Biznis klaster klub o energetskoj efikasnosti za MSP i podržano omasovljenje clanstva Klastera o energetskoj efikasnosti juga Srbije, uradjen pilot projekat Koncept novogodisnjih paketica juznosrpskih proizvoda, podržan Klaster zenskog preduzetnistva, starih i umetnickih zanata juga Srbije...organizovani okrugli stolovi o saradnji DK i RS u Nisu i Leskovcu...u planu radionice za osnazivanje zena, omladine, pisanje projekata za EU fondove, o medjunarodnom poslovanju, internacionalizaciji juga Srbije...i sve to i jos mnogo vise BEZ FONDOVA A FONDOVI SE TROSE NA PROJEKTE KOJI SU SAMI SEBI SVRHA!!!! Nadam se da ce Vlast uvideti prednost uspostavljanja saradnje sa domacim organizacijama poput nase koje rade u interesu svoje zemlje i svog naroda 

PUT DO TRŽIŠTA ZA POČETNICE U BIZNISU

Na današnjem "Preduzetničkom treningu", sinergijom 20 članica - potencijalnih preduzetnica Udruženja samohranih majki Niš, trasirale smo put od poslovne ideje do izlaska na tržište, iz marketing miksa kreirale marketing strategiju i shvatile da je i nemoguće moguće, da su znanje, ideja i ljubav moć, a novac potreba ali ne i nepremostiva prepreka.
Samopouzdanje je ključ DA se pokrene posao, ideja ima. Udruzene zene su sigurnije da vode posao, rizikuju, padaju i podizu se jos snaznije u svojim namerama da uspeju u poslu.
Motiv su deca! Da li ima snažnijeg motiva za uspeh?
Pozivam predstavnike vlasti, medjunarodnih organizacija, ambasada da ulazu u izgradnju kapaciteta i ekonomsko osnazivanje zena sada kada im je pomoc potrebna, jer kada same postignu poslovnu odrzivost i razvoj nece im niko trebati da se fotografiše u njihovim biznisima, sa njihovom decom.
Nakon ovakvog dogadjaja KUĆA KLASTERA jos snažnije nastavlja TRKU ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE!!! Iskreno i proaktivno pridruzite se svi koji volite Južnu Srbiju


POŽURITE SADA

POŽURITE SADA www.tci-europe2018.com


Dragi prijatelji Kuće klastera,

Dragi članovi Balkansko Crnomorske mreže klastera,

 

Kuća klastera, kao jedna od organizacija podrške konferenciji, želi da Vas pozove da se pridružite događaju i podržite naše napore da preokrenemo izazove razvoja klastera na Balkanu u mogućnosti.

 

Duboko smo uvereni da klasterski pristup ekonomskom razvoju na Balkanu može doprineti očuvanju mira u region.

 

Sigurni smo da će Politika razvoja klastera na Balkanu podržati integraciju Balkana sa Evropom I svetom.

Balkanski klasteri će imati mogućnost da uspostave kontakte koji će doprineti uspostavljanju trgovinske saradnje MSP, privuku investiture i da formulišu predloge prema ključnim partnerima koji mogu pokrenuti ekonomiju Balkana i doprineti poboljšanju imidža Balkana u Evropi i na globalu.

RADIONICA O INTERNACIONALIZACIJI POSLOVANJA MSP JUGA SRBIJE - aktivnost programa TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE

Radionica: INTERNACIONALIZACIJA POSLOVANJA I MEĐUNARODNI MARKETING za privrednike, postojeće i potencijalne izvoznike, marketare, menadžere prodaje, studente i mlade preduzetničke orijentacije.
Mesto: Niš i Leskovac
Vreme: April 2018.
Organizator: Trening centar Kuće klastera
Predavači: mr Carsten Lund i dr Danka Milojkovic
Besplatno učešće za članove Kuće klastera.
Prijave u toku na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
DOBRO DOŠLI DA ZAJEDNO PRONAĐEMO PUT KA EVROPSKOM I GLOBALNOM TRŽIŠTU!

Radionica je jos jedna od aktivnosti volonterskog programa Kuće klastera i partnera "TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE"