PUT SAZNANJA O MOGUĆNOSTIMA SARADNJE DK-RS U PARAĆINU

Poseta Danske poslovne zajednice Opštini Paraćin i izvozno orjentisanim kompanijama u okviru programa KUĆE KLASTER “TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE”

Na predlog partnera iz Danske, Kuća klastera je organizovala posetu 26 Danaca predstavnika Danske poslovne zajednice Opštini Paraćin i privrednicima sa područja opštine u cilju unapređenju prijateljstva i umrežavanju Srbije sa Danskom i ostvarenju misije programa “TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE” koja podstiče preduzetničko zapošljavanju, internacionalizaciju poslovanja južnosrpskih firmi i stvaranje zadovoljnih ljudi na jugu Srbije i u regionu.

Predsednik Opštine Paraćin gospodin Saša Paunović primiće goste iz Danske nakon čega će gosti posetiti kompanije Class Comerc doo i ČOKOLEND doo i izletište Grzu.

UPOZNAVANJEM I POVERENJEM DO USPEŠNE SARADNJE!

Internacionalizacija juga Srbije - dolazak Ambasade Indije u Niš i Svrljig

Sutra Danska u Paraćinu, a u drugoj nedelji juna Indija u Nišavskom okrugu ♥️ domacini okruglih stolova o saradnji Indije i Južne Srbije u Nisu NIŠAVSKI UPRAVNI OKRUG gospodja Dragana Sotirovski načelnica i u Svrljigu Opstina Svrljig Jelena Trifunovic, predsednica Opstine.

POZIVAM KOMPANIJE, KLASTERE I INSTITUCIJE zainteresovane za saradnju sa INDIJOM 

ESCA "BRONZE LABEL" ZA GRADjEVINSKI KLASTER DUNDJER – JUŽNA SRBIJA – NIŠ

Gradjevinski klaster Dundjer iz Niša, članica Kuće klastera "Serbian ClusNet" i "BBS ClusNet", dobio je prestizno evropsko priznanje za klastersku izuzetnost BRONZE LABEL od Evropskog sekretarijata za analizu klastera ESCA za ukupno postignute rezultate u svom desetogodisnjem radu. Nagrada se dodeljuje za izuzetnost u menadzmentu i razvoju ideje klasterizma.

Obzirom da je klaster jos 2009. godine, metodom bencmarkinga evropske klasterske opservatorije, bio ocenjen indeksom specijalizacije od 8,7 jasno je da je ova nagrada samo potvrda da je klaster uspeo da sve ove godine odrzi visoki kvalitet i da postane medjunarodno prepoznatljiv.

Ovo je treca, ali do sada najznacajnija, nagrada koju je klaster Dundjer dobio.

Prva je bila za najbolju tehnolosku inovaciju u zemlji 2010. godine dodeljena od Ministarstva za nauku i tehnologiju.

Druga je bila 2011. za koriscenje ICT, dodeljena od Ministarstva za telekomunikacije.

Sertifikat je primila Biljana Avramovic, generalni manager klastera.

ČESTITAMO!!!

OPŠTINA MEROŠINA U TRCI ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE, 18.4.2018.

U skladu sa potrebom Opštine Merošina, a po preporuci Načelnice Nišavskog upravnog okruga Dragane Sotirovski, Tim Kuće klastera je inicirao današnji sastanak sa ciljem uspostavljanja javno privatnog dijaloga između Opštine Merošina i privrednika i investitora koji posluju na području Merošine.

Sastanku su prisustvovale kompanije iz drvne i hemijske industrije, poljoprivrede i prerade hrane: Zadruga Merošinska višnja (osnovana 2011.godine uz podršku Danskog programa LEDIB), Ergomade, Milsa, Exxol, Zora, pelet Lan Suguo.

Privrednici su konstatovali je da je ovo prvi put u poslednjih 5 godina da Opština organizuje susret sa privrednicima koji posluju na terirotiji Opštine i da namera Opštine da smanji administrativne prepreke i ubrza procedure i time olakša poslovanje privrednika, doprinosi izgradnji poverenja između lokalne samouprave i privrede, a time i mogućnost bržeg razvoja Opštine.

Predlozi Kuće klastera da se uspostavi lokalni razvojni fond Merošine, Klub privrednika Merošine i održavaju mesečni klubski susreti radi rešavanja problema i podsticanja razvoja i lepšeg života u Merošini i uvede program đačkog preduzetništva radi njihovog efikasnijeg upošljavanja, naišli su na odobravanje prisutnih.

Opština radi na rešavanju problema snabdevanja vodom industrijske zone, a izazove u vezi papirologije i snabdevanja struje i odvođenja komunalnog otpada je rukovodstvo Opštine uspešno rešilo od nove godine tako da nije bilo primedbi od strane privrednika.

Zaključeno je da na narednom sastanku krajem maja meseca budu pozvani ponovo svi privrednici, kao i predstavnici institucija NSZ i da svečano klubsko druženje privrednika otvori gospođa Sotirovski čijom zaslugom je realizovan prvi sastanak medijacije javnog i privatnog sektora na području Opštine Merošina.

Rukovodstvo Opštine Merošina je izrazilo veliku zahvalnost gospodinu Carsten Lund, direktoru LEDIB programa i predsedniku Skupštine Kuće klastera za sve što je za ovu Opštinu učinio u periodu 2007.-2012. i ukazalo da bez obzira na to da su sada u Opštini novi ljudi, menadžment, svi se sećaju njegovog velikog prijateljstva i podrške razvojnim projektima Opštine.

Nakon sastanka Tim Kuće klastera je posetio Zadrugu Merošinska višnja uočivši elemente za saradnju i mogućnost povezivanja zadruge sa Danskim investitorima radi zajedničkih ulaganja, razvoja proizvodnje i dizajna proizvoda ekskluzivne "sušene višnje". Trenutno zadruga ugovara izvoz u Francusku. Ostavrila je oznaku geografskog porekla i radi na dobijanju sertifikata organskih proizvoda.

POBEDNICI Takmičenja u đačkim preduzetničkim idejama na MEĐUNARODNOM SAJMU OBRAZOVANJA u Nišu, 17.4.2018.

Učenici-preduzetnici POBEDNICI Takmičenja đačkih preduzetničkih ideja martovskih Radionica o đačkom preduzetništvu u organizaciji Trening centra za preduzetnistvo i klastere Kuće klastera u Nišu, uz podrške mecene FAKULTETA za ekonomiju, finansije i administraciju FEFA Beograd, svečano predstavljeni na SAJMU OBRAZOVANJA u Nisu u organizaciji gdje Katarina Stankovic.
Program podržali Carsten Lund, dir. Danskog LEDIB programa i predsednik Skupštine Kuće klastera, mentori učeničkih kompanija Ana Ivic VeljkovicTamara Lazic, gdin Miljan Milenkovic dir.Pozorista Lutaka i odbornik GO Medijana.

PONOSNI NA NAŠU JUŽNOSRPSKU PREDUZETNIČKU MLADOST!!!

Ekskluzivno predavanje o PREDUZETNIŠTVU iz perspektive Danske za mlade preduzetnike održaće mr Carsten Lund u petak 20.04.od 19.30h u Kući klastera, G.M.Lesjanina 52. Ulaz je slobodan, zbog ogranicenog broja mesta potvrditi dolazak na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Prioritet imaju članice Kuće klastera.
Jezik radionice engleski.