RADIONICE O ĐACKOM PREDUZETNISTVU U NIŠU

I radionica: Da li imam preduzetnicke karakteristike? Kako da pronadjem biznis ideju?

Radionice o đačkom preduzetništvu "PUT OD IDEJE DO TRŽIŠTA" otpočele merenjem preduzetničkih potencijala učenika i inspirativnom preduzetničkom pričom kako sam dosla na biznis ideju članice Kuće klastera Dusica Trickovic KIKI-KORE Nis.

17 učenika iz Gim.Bora Stanković i ETŠ Nikola Tesla posveceno su slusali priču o menadzerima i preduzetnicima kao profesiji koja je pokretač promena i poslovnog uspeha svih institucija, organizacija i biznisa. Profesionalno rukovodjenje, upravljanje, planiranje i kontrola i poslovna kultura su ključ odrzivog privrednog razvoja i rasta kompanija u Srbiji. Kvalitet proizvoda je najvazniji. Znanje o ekonomiji, finansijama, administraciji je moć, a sreća pozeljna..nema univerzalnog recepta za poslovni uspeh, posvecenost, upravljanje novcem, spremnost na rizik, planiranje, ljubav su neki od faktora zbog kojih se preduzetnik razlikuje od ostalih...

Bila je ovo prva u nizu preduzetnickih radionica za učenike srednjih skola u Nisu u organizaciji FAKULTETA ZA EKONOMIJU, FINANSIJE I ADMINISTRACIJU FEFA i Niške Kuće klastera. Najbolji biznis plan bice nagradjen 11.4.na finalnoj prezentaciji ucenickih razradjenih biznis ideja.

III i IV radionica o đačkom preduzetnistvu

"Put od ideje do tržista" vodio je učenike preduzetničke orijentacije kroz analizu i ocenu biznis ideje, organizaciju buduceg poslovanja i formulisanje menadzment i marketing strategije.
Znanje i veštine preduzetništva su prednost u svakoj profesiji. Profesionalni menadzment u institucijama i preduzecima je potreba odrzivog ekonomskog razvoja i rasta u nasoj zemlji.
Zahvaljujemo Fakultetu FEFA iz Beograda na partnerskoj saradnji na radionicama o preduzetnistvu za ucenike srednjih skola u Nišu i podrsci programu za socio ekonomski razvoj Južne Srbije "TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE".

Završne radionice za đake o pripremu biznis plana

V & VI Radionica o preduzetništvu učenika srednjih skola u Nišu završena u atmosferi razumevanja značaja pripreme biznis plana radi provere i održivosti sopstvene ideje, sigurnog ulaganja sopstvenih sredstava i/ili pristupa fondovima za njenu lakšu komercijalizaciju.

Ova mladost je svetla budućnost nase zemlje! Oni znaju šta hoće, koliko mogu i na šta mogu računati. Znaju da im znanje sva vrata otvara i da će njime stvoriti sopstvenu budućnost i perspektivu svojim porodicama, gradu i zemlji.

Zato ih podržite SADA jer kada STVORE SAMI VISE IM NEĆETE TREBATI. NJIHOVO VREME DOLAZI, A VAŠE KOJI STE SADA U PRILICI I NA POZICIJAMA PROLAZI!!!

Hvala MECENI RADIONICE FEFA FAKULTETU u Beogradu na podrsci i razumevanju koje imaju za mladost juga Srbije.

Nakon 6 radionica, kreće mentoring rad jedan na jedan na pripremi biznis plana, 11.4.je takmičenje i dodela prve nagrade i sertifikata učenicima.

Privrednici mogu ucestvovati i slusati prezentacije ideja i donirati nagradu-e ucenicima prema sopstvenom misljenje.


Fotografije sa radionica dostupne na ovom linku

RADIONICA O DJACKOM PREDUZETNISTVU: I sesija: Da li imam preduzetnicke karakteristike? Kako da pronadjem biznis ideju?

RADIONICA O ĐAČKOM PREDUZETNIŠTVU „PUT OD IDEJE DO TRŽIŠTA“

U partnerstvu Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju FEFA
Beograd www.fefa.edu.rs i dansko-srpske Kuće klastera Niš
www.clusterhouse.rs, a u okviru programa TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG
SRBIJE radi podsticanja preduzetničkog pristupa u izboru budućeg
zanimanja učenika, obezbeđena je pilot radionica o preduzetništvu za 15
učenika srednjih škola sa područja Grada Niša.

Regularna cena radionice je 4.500,00 dinara po učeniku, a društveno
odgovornim poslovanjem FEFA i Kuće klastera učenici će učestvovati bez
nadoknade.

Metodologija:
Metodologija programa obuke obuhvata šest radionica struktuiranih po
metodologiji pripreme poslovnog plana uključujući procenu preduzetničkih
potencijala kod učenika i izradu marketing strategije proizvoda ili
usluge – rezultata poslovne ideje; dve mentoring sesije “jedan na jedan”
u vezi pripreme poslovnog plana, pripreme prezentacije i javnog nastupa;
jedan čas za javnu prezentaciju razrađene poslovne ideje.
Prezentacije učenika biće organizovane pred komisijom u sastavu
predstavnika obrazovnog i poslovnog sektora. Najbolja poslovna ideja
biće nagrađena.
Učesnici radionice dobiće sertifikate o pohađanju radionice.
Trening material za praćenje radionice. Čaj, sok, voda tokom radionice
na principu samoposluživanja.

Ciljna grupa: učenici završnih razreda srednjih škola (III i IV razred)
Organizator: Trening centar za preduzetništvo i klastere Kuće klastera
Niš
Adresa: Generala Milojka Lešjanina 52 Niš, kontakti: 065/5207121,
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Predavači: Docent dr Danka Milojković, rukovodilac TC Kuće klastera,
gosti predavači iz obrazovnih institucija i privrede

 Program i plan rada Radionice o Djackom preduzetnistvu.pdf


RADIONICE O ĐAČKOM PREDUZETNIŠTVU "PUT OD IDEJE DO TRŽIŠTA"

Trka za preduzetnički jug se nastavlja radionicama za učenike starijih razreda srenjih škola na području Niša. Mecena radionica je Fakultet za akonomiju, finansije, administraciju FEFA u Beogradu u koordinaciji sa Kućom klastera iz Niša i po metodologiji dansko srpske Kuće klastera.
Početak radionica je u ponedeljak 12.3.2018. od 19.00h u Trening centru
Kuće klastera, ul. G.M.Lešjanina 52. Program i plan su u prilogu informacije.

Gosti preduzetnici na radionici sa uspešnim poslovnim pričama u najavi su "KIKI KORE" Niš, "ZOKA VUNA" Niš, "ČAROBAN ZALOGAJ" Niš, YUMIS Niš, BAHUS Paraćin.

Nagrada za najbolji đački poslovni plan je u pripremi. Učenike očekuje dodela sertifikata o pohađanju radionice u organizaciji FEFA i Kuća klastera.

ZAINTERESOVANI MECENE (individue, kompanije, institucije, loklane samouprave, javni sektor, donatori domaće i međunarodne organizacije) ZA OVU VRSTU RADIONICE MOGU SE JAVITI NA Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Mediji su više nego dobro došli!

 Program i plan rada Radionice o Djackom preduzetnistvu.pdf


TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE SE NASTAVLJA...

TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE se nastavlja BIZNIS KLASTER KLUBOM
za JAČANJE SAMOPOUZDANJA U POSLU
za potencijalne i postojeće preduzetnice/ke Subotu 17.mart, 11h, Kući klastera, G.M.Lešjanina 52 Niš

Kuća klastera POZIVA VELIKE KOMPANIJE

Kuća klastera POZIVA VELIKE KOMPANIJE da sredstva za društvenu odgovornost ulože u program TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli


Program za socio-ekonomski razvoj Južne Srbije TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE je pokrenut na Okruglom stolu Srpskog dana klastera organizovanog u partnerstvu DK Ambasade u Beogradu i Niske Kuće klastera u Nisu u maju 2017. Program se zasniva na znanju, profesionalnom radu i entuzijazmu Kuće klastera i partnera i predstavlja nefinansijsku podršku ekonomskom razvoju južne Srbije kroz podršku unapredjenju preduzetnickih kapaciteta stanovnika Južne Srbije i podsticanje poslovnog povezivanja i promocije juga Srbije u regionu i na globalu.

U okviru ovog programa uradjene su brojne aktivnosti, volonterski od Kuce klastera i partnera: Srpski dan klastera, izradjena Deklaracija o Politici razvoja klastera u Srbiji, uveden program besplatnog osnivanja radnji i tromesecnog knjigovodstva za mlade i zene, redonirana oprema i namestaj za Trening centar za omladinsko preduzetnistvo l klastere VSPS u Leskovcu od strane Kuće klastera, organizovan Biznis klaster klub o energetskoj efikasnosti za MSP i podržano omasovljenje clanstva Klastera o energetskoj efikasnosti juga Srbije, uradjen pilot projekat Koncept novogodisnjih paketica juznosrpskih proizvoda, podržan Klaster zenskog preduzetnistva, starih i umetnickih zanata juga Srbije...organizovani okrugli stolovi o saradnji DK i RS u Nisu i Leskovcu...u planu radionice za osnazivanje zena, omladine, pisanje projekata za EU fondove, o medjunarodnom poslovanju, internacionalizaciji juga Srbije...i sve to i jos mnogo vise BEZ FONDOVA A FONDOVI SE TROSE NA PROJEKTE KOJI SU SAMI SEBI SVRHA!!!! Nadam se da ce Vlast uvideti prednost uspostavljanja saradnje sa domacim organizacijama poput nase koje rade u interesu svoje zemlje i svog naroda