RADIONICE O ĐAČKOM PREDUZETNIŠTVU "PUT OD IDEJE DO TRŽIŠTA"

Trka za preduzetnički jug se nastavlja radionicama za učenike starijih razreda srenjih škola na području Niša. Mecena radionica je Fakultet za akonomiju, finansije, administraciju FEFA u Beogradu u koordinaciji sa Kućom klastera iz Niša i po metodologiji dansko srpske Kuće klastera.
Početak radionica je u ponedeljak 12.3.2018. od 19.00h u Trening centru
Kuće klastera, ul. G.M.Lešjanina 52. Program i plan su u prilogu informacije.

Gosti preduzetnici na radionici sa uspešnim poslovnim pričama u najavi su "KIKI KORE" Niš, "ZOKA VUNA" Niš, "ČAROBAN ZALOGAJ" Niš, YUMIS Niš, BAHUS Paraćin.

Nagrada za najbolji đački poslovni plan je u pripremi. Učenike očekuje dodela sertifikata o pohađanju radionice u organizaciji FEFA i Kuća klastera.

ZAINTERESOVANI MECENE (individue, kompanije, institucije, loklane samouprave, javni sektor, donatori domaće i međunarodne organizacije) ZA OVU VRSTU RADIONICE MOGU SE JAVITI NA Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Mediji su više nego dobro došli!

 Program i plan rada Radionice o Djackom preduzetnistvu.pdf


TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE SE NASTAVLJA...

TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE se nastavlja BIZNIS KLASTER KLUBOM
za JAČANJE SAMOPOUZDANJA U POSLU
za potencijalne i postojeće preduzetnice/ke Subotu 17.mart, 11h, Kući klastera, G.M.Lešjanina 52 Niš

Kuća klastera POZIVA VELIKE KOMPANIJE

Kuća klastera POZIVA VELIKE KOMPANIJE da sredstva za društvenu odgovornost ulože u program TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli


Program za socio-ekonomski razvoj Južne Srbije TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE je pokrenut na Okruglom stolu Srpskog dana klastera organizovanog u partnerstvu DK Ambasade u Beogradu i Niske Kuće klastera u Nisu u maju 2017. Program se zasniva na znanju, profesionalnom radu i entuzijazmu Kuće klastera i partnera i predstavlja nefinansijsku podršku ekonomskom razvoju južne Srbije kroz podršku unapredjenju preduzetnickih kapaciteta stanovnika Južne Srbije i podsticanje poslovnog povezivanja i promocije juga Srbije u regionu i na globalu.

U okviru ovog programa uradjene su brojne aktivnosti, volonterski od Kuce klastera i partnera: Srpski dan klastera, izradjena Deklaracija o Politici razvoja klastera u Srbiji, uveden program besplatnog osnivanja radnji i tromesecnog knjigovodstva za mlade i zene, redonirana oprema i namestaj za Trening centar za omladinsko preduzetnistvo l klastere VSPS u Leskovcu od strane Kuće klastera, organizovan Biznis klaster klub o energetskoj efikasnosti za MSP i podržano omasovljenje clanstva Klastera o energetskoj efikasnosti juga Srbije, uradjen pilot projekat Koncept novogodisnjih paketica juznosrpskih proizvoda, podržan Klaster zenskog preduzetnistva, starih i umetnickih zanata juga Srbije...organizovani okrugli stolovi o saradnji DK i RS u Nisu i Leskovcu...u planu radionice za osnazivanje zena, omladine, pisanje projekata za EU fondove, o medjunarodnom poslovanju, internacionalizaciji juga Srbije...i sve to i jos mnogo vise BEZ FONDOVA A FONDOVI SE TROSE NA PROJEKTE KOJI SU SAMI SEBI SVRHA!!!! Nadam se da ce Vlast uvideti prednost uspostavljanja saradnje sa domacim organizacijama poput nase koje rade u interesu svoje zemlje i svog naroda 

PUT DO TRŽIŠTA ZA POČETNICE U BIZNISU

Na današnjem "Preduzetničkom treningu", sinergijom 20 članica - potencijalnih preduzetnica Udruženja samohranih majki Niš, trasirale smo put od poslovne ideje do izlaska na tržište, iz marketing miksa kreirale marketing strategiju i shvatile da je i nemoguće moguće, da su znanje, ideja i ljubav moć, a novac potreba ali ne i nepremostiva prepreka.
Samopouzdanje je ključ DA se pokrene posao, ideja ima. Udruzene zene su sigurnije da vode posao, rizikuju, padaju i podizu se jos snaznije u svojim namerama da uspeju u poslu.
Motiv su deca! Da li ima snažnijeg motiva za uspeh?
Pozivam predstavnike vlasti, medjunarodnih organizacija, ambasada da ulazu u izgradnju kapaciteta i ekonomsko osnazivanje zena sada kada im je pomoc potrebna, jer kada same postignu poslovnu odrzivost i razvoj nece im niko trebati da se fotografiše u njihovim biznisima, sa njihovom decom.
Nakon ovakvog dogadjaja KUĆA KLASTERA jos snažnije nastavlja TRKU ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE!!! Iskreno i proaktivno pridruzite se svi koji volite Južnu Srbiju