Poslovni forum Srbija – Češka

Privredna komora Srbije zajedno sa Privrednom komorom Češke organizuje Poslovni forum i bilateralne razgovore srpskih i čeških privrednika, povodom posete premijera Čepke Republike Republici Srbiji, 17. decembra 2012. u 12h u Privrednoj komori Srbije, Resavska 15, Beograd.

Opširnije...

Osnaživanje i podrška ženama u biznisu

Evropska mreža ambasadorki ženskog preduzetništva u Srbiji i Mreža mentora ženskog preduzetništva, kojima koordinira Nacionalna agencija za regionalni razvoj organizuju Međunarodnu konferenciju o ženskom preduzetništvu: „Osnaživanje i podrška ženama u biznisu“ na 11. Međunarodnom sajmu preduzetništva Biznis baza. 29. Novembra, u hali Beogradskog sajma sa početkom u 12.30 časova.

Osnaživanje i podrška ženama u biznisu.pdf

Novi uspesi u novom Ekonometru

U časopisu Ekonometar za mesec novembar možete pročitati tekstove o uspešnim pričama povezanim sa Kućom klastera i njenim članicama.

  • “Više od uspeha – doprinos razvoju preduzetništva” - Tekst o dodeli tradicionalne nagrade “Cvet uspeha za ženu zmaja 2012”, koju je ove godine dobila i direktorka Kuće klastera, Danka Milojković
  • “Rustik  stigao do Pariza i Ciriha” – Priča o niškoj firmi “Rustik”, članici Kuće klastera, koja uspehe ređe kako na domaćem, tako i na inostranim tržištima
  • “Povezivanjem do bržeg ekonomskog razvoja” – Kako je III Balkanska konferencija Dani klastera doprinela procesu uspostavljanja transnacionalnih klastera

Cele tekstove pročitajte ovde

Izrada lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti u završnoj fazi

Izrada lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti na teritoriji GO Medijana se privodi kraju. Poslednji zajednički sastanak grupe koja je nekoliko meseci intenzivno radila na pripremi plana održaće se u ponedeljak, 26. novembra u 16h.

Pored usvajanja konačne verzije lokalnog akcionog plana, kao odgovor na uočenu potrebu, biće formirana i specijalna lobi grupa.

11. Međunarodni sajam preduzetništva „Biznis Baza 2012“

Na XI Međunarodnom sajmu Biznis Baza koji se održava u hali 1 Beogradskog sajma u Beogradu od 29. novembra do 1. Decembra 2012. godine predstaviće se potencijali juga.

Opširnije...