SEMINAR AGROKLASTERA HOMOLJE PRIPREMA ZA IZVOZ I BRENDIRANJE PROIZVODA

AGROKLASTER HOMOLJE U SARADNJI SA RAZVOJNOM AGENCIJOM SRBIJE I REGINALNOM PRIVREDNOM KOMOROM BRANIČEVSKOG I PODUNAVSKOG UPRAVNOG OKRUGA ORGANIZOVAO JE U POŽAREVCU U HOTELU FENIKS JEDNODNEVNI SEMINAR NA TEMU: PRIPREMA ZA PRVI IZVOZ I  BRENDIRANjE PROIZVODA


U sklopu svojih aktivnosti usmerenih ka internacionalizaciji privredna društva kja se bave proizvodnjom zdrave hrane kao I privredna društva iz drugih privrednih segmenata a imaju nameru ili se već bave izvozom, Agroklaster Homolje je organizovao uvodni seminar posvećen upoznavanju sa osnovnim elementima izvoznog procesa.

Obuka je primarno namenjena preduzetnicima I firmama članicama udruženja koje nemaju dovoljno iskustva sa procesom izvoza. Projekat je podržan od strane Razvojne agencije Srbije I izvodi se u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom I preduzećem za unapređenje poslovanja Bizconnect7 doo.
O značaju ovog  seminara  i o radu samog Agroklastera Homolje saznali smo od Rajka Sredanovića predsednika upravnog odbora Agroklastera Homolje.
Slobodanka Jaćić, klaster menadžer Agroklastera Homolje predstavila nam je projekte koji su odobreni i podržani od strane Razvojne agencije Srbije.

Uvodno predavanje održala je trener i mentor Danka Milojković dr ekonomskih nauka.
Na predavanju su učešće uzeli i predstavnici kompanije Špedicije Špedeks, Irena Mihajlović, koja je potencijalnim izvoznicima govorila o pripremi robe za carinjenje i o potrebnoj dokumentaciji za izvoz.

Ovo je samo jedan u nizu seminara  koji će se održati u sledećem periodu na teritoriji Bramičevskog regiona.