Poreske olakšice za početnike u poslovanju u Srbiji od DANAS!!!

Prema izmenama Zakona početnici u poslovanju biće oslobođeni plaćanja poreza na zarade i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje u trajanju od godinu dana!!!

Ta novina odnosi se na zaradu osnivača preduzetničke radnje i zarade do devet novozaposlenih osoba, koje moraju da budu tek svršeni srednjoškolci, studenti ili osobe sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Uslov da nezaposleni koji počinju biznis dobiju poresku olakšicu je da su duže od šest meseci na evidenciji NSZ.

Poreske olakšice mogu da ostvare poslodavci koji su osnovali firmu u periodu od 1. oktobra 2018. godine do 31. decembra 2020. godine.

Pravo na olakšice može da ostvari poslodavac – novoosnovano pravno lice, kao i novoosnovani preduzetnik koji je upisan u registar nadležnog organa, odnosno organizacije, i to kao pravo na oslobadjenje od plaćanja poreza i doprinosa po osnovu zarade osnivača, odnosno po osnovu lične zarade preduzetnika, kao i po osnovu zarade zaposlenih i to najviše za devet novozaposlenih lica sa kojima je zasnovao radni odnos.

Korisnici olakšica mogu da se registruju ili kao preduzetnici u režimu isplate lične zarade ili kao društvo sa ograničenom odgovornošću, a u oba slučaja imaju obavezu vođenja poslovnih knjiga.

Za dodatna pojašnjenja mozete se obratiti Info Centru Kuće klastera u Nišu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Gradimo preduzetnicko drustvo u Srbiji.