Udruženje za stare i retke zanate - kožarski i ćurčijski zanati u Svrljigu

Ponos Južne Srbije Udruženje za stare i retke zanate - kožarski i ćurčijski zanati u Svrljigu očuvani zahvaljujući dragoj Snežana Ranđelović

ZIMSKI FESTIVAL: NIŠ U SRCU

Ulica otvorenog srca i Turistička Organizacija Niša, pozivaju sve kreativce, dizajnere nakita, torbi, i sve umetnike da svojim umetničkim delima ulepšaju ove praznike!

Od 29. decembra do 01. januara predstavite svoj ručni ili umetnički rad na trgu Stevana Sremca u okviru novogodišnjeg zagrevanja! U duhu praznika mi vama darujemo prostor za izlaganje, a vaše je da deo svojih prihoda donirate srednjoj umetničkoj školi.

Sva dodatna pitanja i prijave sa kratkom biografijom i fotografijom radova slati na mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Rok za slanje je 20.decembar.

Uživajmo svi zajedno u divnim praznicima koji su pred nama, dođite da se družimo i upoznamo!

Udruzenje "Mladi kreativci - rastemo"

Udruzenje "Mladi kreativci - rastemo" Ljiljana Savic u Novogodišnjoj akciji za najmladje

NOVOGODISNJI PREDSTAVA SA DEDA MRAZOM I PODELOM PAKETIĆA ZA DECU PREDUZETNIKA I PRIJATELJA U KUĆI KLASTERA

APEL VLASTIMA U SRBIJI!

Po odluci rukovodstva Kuće klastera, a zbog saučešća sa porodicama tragično nastradele dece i ljudi u sudaru voza i autobusa kod Donjeg Međurova 21.12.2018.godine, najavljena Novogodišnja predstava sa dodelom paketića za 25.12.2018. u Kući klastera Niš se otkazuje. Tuga za petoro nastradalih, od toga dvoje srednjoškolske dece, troje mladih u kritičnom stanju i 20 na intenzivnoj nezi donela je Dane žalosti u srcima Nišlija i svako javno proslavljanje smatramo ne primerenim!

Stavična saobračajna nesreća u kojoj je voz prepolovio autobus nije samo odgovornost vozača već višedecenijskog nerešavanja problema u železničkom saobračaju naše zemlje. Apelujemo na lokalni i nacionalne vlasti da pod hitno obezbede sve pružne prelaze u Srbiji, a ima ih oko 2.000, rampama, signalizacijom i znacima koji su u međuvremenu ili poskidani ili neispravni, dotrajali. Masovno otpuštanje radnika iz javnog preduzeća Železnice Srbije je doprinelo da nema terenskih radnika koji mogu vršiti blagovremenu kontrolu i održavanje pružnih prelaza. Projekat koji će otpočeti u 2019.godini na renoviranju dela železničkih pruga pozdravljamo, ali smatramo da isti neće rešiti nagomilane problem po celoj zemlji gde se vozovi kreću i kada je rampa otvorena i signalizacija ne radi, već da te problem treba rešavati uspostavljanjem nacionalih projekata revitalizacije železničkog saobraćaja.

Ne može i ne treba sve da bude iz donacija i kredita, može Srbija puno toga da uradi iz sopstvenih kapaciteta ako se ponaša domaćinski!

NOVOGODISNJI PREDSTAVA SA DEDA MRAZOM I PODELOM PAKETIĆA ZA DECU PREDUZETNIKA I PRIJATELJA U KUĆI KLASTERA u Nišu, ul. G.M.Lesjanina 52, u utorak 25.12.2018. 
Paketici su iz Koncepta novogodisnjih paketica juznosrpskih proizvoda Kuce klastera ili u sopstvenoj reziji roditelja.
Broj mesta ograničen. Prijave u toku.
065-5207121
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Vidimo se da zajedno pozelimo od Deda Mraza uspesnu Novu preduzetnicku godinu podrzani radoscu nase dece.

Support the Cluster House RACE FOR ENTREPRENEURIAL SERBIA!

Make business with Serbia -Balkans!
Created by Zdravko Jovanovic "White Shirt" company from Knjazevac, Eastern Serbia.

TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE DO POBEDE!

START-UP KREDITI FZRRS 2018

Sredstva su namenjena:
- licima koja žele da pokrenu sopstveni posao,
- postojećim preduzetnicima, mikro i malim privrednim društvima, koja su registrovana u APR najranije u 2017.
- mogu konkurisati osnivači i vlasnici najviše jednog privrednog subjekta, koji je brisan iz registra, pre objavljivanja javnog poziva.

Ulaganja koja se mogu finansirati u okviru ovog programa obuhvataju:
- dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, poslovnog ili proizvodnog prostora,
- kupovinu opreme (nove ili polovne, ne starije od pet godina),
- trajna obrtna sredstva, koja mogu da učestvuju najviše do 20% u strukturi ukupnog investicionog ulaganja.

Privredni subjekti koji zadovolje uslove programa mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava u iznosu do 30% vrednosti ulaganja. Preostali iznos ulaganja finansiraće se iz kredita Fonda sa rokom otplate do 5 godina u okviru koga je grejs period do jedne godine, a kamatna stopa od 1,5% godišnje uz garanciju banke ili 3% godišnje uz ostala sredstva obezbeđenja,uz primenu valutne klauzule.

Tim KUĆE KLASTERA iz Niša pruža savetodavne i konsalting usluge u vezi pripreme dokumentacije za konkurisanje po programima domaćih i stranih fondova.

Vidimo se u novim razvojnim projektima!

Kontakt: 065/5207121, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli